I. VÍZZEL NEM ELEGYEDŐ HŰTŐ-KENŐ OLAJOK

I.1 EDZŐOLAJOK

 

Agip SIMBLUM (2/A, 3, 3/A, 3/L, 5/A, 14/A, 26/A)

 

Az Agip SIMBLUM edőolajok parafinbázisú alapojaból készülnek valamennyi, az ipari gyakorlat keltette igény kielégítésére. A sorozat különböző folyási tulajdonságú és adalékolású tagjai lehetővé teszik a meghatározott hűtési sebességnek legjobban megfelelő olajtípus kiválasztását. Az "/A" kiegészítésű tagok gyors hűtési sebességet tesznek lehetővé.

Az Agip SIMBLUM 2/A kis méretű alkatrészek, igen nagy hűtési sebességgel történő hőkezelésekor ajánlott.

Az Agip SIMBLUM 3 acélötvözetek és nagyméretű, magas széntartalmú acélok kezelésére használatos. Alkalmazásával a repedezések, törések és a deformálódás elkerülhetők.

Az Agip SIMBLUM 3/A acélötvözetek és nagyméretű, magas széntartalmú acélok kezelésére használatos, amikor gyorsabb hűtési sebesség szükséges.

Az Agip SIMBLUM 3/L acélötvözetek és nagyméretű, magas széntartalmú acélok kezelésére használatos. Alkalmazásával a repedezések, törések és a deformálódás elkerülhetők. Ott alkalmazható elsősorban, ahol a lemoshatóság követelmény.

Az Agip SIMBLUM 5/A-t akkor kell használni, amikor a technológiai utasítás 100oC körüli fürdő hőmérsékletet ír elő.

Az Agip SIMBLUM 14/A a 150oC körüli edzőfürdők olaja.

Az Agip SIMBLUM 26/A a sorozat nagy viszkozitású tagja, martenzites edzéshez megfelelő, amikor 200oC körüli a fürdő hűmérséklete. A laboratóriumi és az üzemi vizsgálatok soránbebizonyosodott, hogy ez az olaj még igen magas hőmérsékleten is kiválóan ellenáll a termikus bomlásnak és az oxidációnak.

 

Kiszerelés: kanna, nagy hordó

 

I.2. FÉMMEGMUNKÁLÓ OLAJOK

Agip ALNUS 136

Agip ASTER FP

Agip ASTER L/S

Agip ASTER MP

Agip ASTER MM/E

Agip ASTER S

Agip ASTER TG

Agip METALSTANZ 4 EP

Agip METALCUT MMS 001

Agip Metaltanz ST 130 CL

Agip Metalcut S 3000

 

Kiszerlések: kanna, nagy hordó

 

 


 

II. VÍZZEL ELEGYEDŐ HŰTŐ-KENŐ OLAJOK

II. 1. FÉMMEGMUNKÁLÓ EMULZIÓK

 

Agip AQUAMET AL

Az Agip Aquamet AL ásványolaj alapú, klór- és cinkmentes fémmegmunkáló emulzió, elsősorban alumínium álatlános forgácsolási megmunkálásához. Mindazonáltal alkalmazható acél és öntöttvas munkadarabok megmunkálásához is.

Kiszerelés: kanna, nagy hordó

 

 

Agip AQUAMET SBH

Az Agip Aquamet SBH szintetikus alapú, klór- és cinkmentes, vízszerűen átlátszó fémmegmunkáló oldat, elsősorban köszörülési műveletekhez.

Kiszerelés: kanna, nagy hordó

 

 

Agip AQUAMET 4 HS BAF

Az Agip Aquamet 4 HS BAF ásványolaj alapú, EP adalékolású, bórsav- és nehézfém- mentes fémmegmunkáló emulzió, általános forgácsolási megmunkáláshoz.

Kiszerelés: kanna, nagy hordó

 

 

Agip AQUAMET Top EP OM

Az Agip Aquamet Top EP OM ásványolaj alapú, klórmentes, nagyteljesítményű fémmegmunkáló emulzió, általános forgácsolási megmunkáláshoz. Általánosan használható acél, öntöttvas és alumínium forgácsolási megmunkálásához és köszörüléshez.

Kiszerelés: kanna, nagy hordó

 

 

Agip AQUAMET MY BF

Az Agip Aquamet MY BF ásványolaj tartalmú, bórsav és nehézfém mentes fémmegmunkáló emulzió, általános forgácsolási megmunkáláshoz. Általánosan használható acél, öntöttvas és nem vas fémek forgácsolási megmunkálásához és köszörüléshez.

Kiszerelés: kanna, nagy hordó

 

 

Agip AQUAMET LAK E

Az Agip Aquamet LAK E ásványolaj mentes, univerzálisan használható,nagy teljesítményű fémmegmunkáló emulzió. A fémmegmunkáló emulziók legmodernebb generációjához tartozó termék, ami kielégíti a legújabb környezetvédelmi és egészségügyi követelmények előírásait. Általánosan használható acél, öntöttvas és alumínium  munkadarabok közepes és nehéz forgácsolási megmunkálásához.

Teljesíti a TRGS. 611 3. bejegyzésben leírt követelményeket.

Kiszerelés: kanna, nagy hordó

 

 

Agip AQUAMET LAK M

Az Agip Aquamet LAK M ásványolaj tartalmú, bórmentes, univerzálisan használható fémmegmunkáló emulzió.  Általánosan használható acél, öntöttvas és alumínium  munkadarabok közepes és nehéz forgácsolási megmunkálásához.

Teljesíti a TRGS. 611 3. bejegyzésben leírt követelményeket.

Kiszerelés: kanna, nagy hordó

 

 

Agip AQUAMET LCZ

Az Agip Aquamet LCZ ásványolaj tartalmú, bórmentes, univerzálisan használható fémmegmunkáló emulzió. Általánosan használható acél, öntöttvas és alumínium  munkadarabok közepes és nehéz forgácsolási megmunkálásához. Kiváló hűtő- és öblítő, nedvesítő, leválasztó, valamint korrozióvédő tulajdonságokkal rendelkezik.

Teljesíti a TRGS. 611 3. bejegyzésben leírt követelményeket.

Kiszerelés: kanna, nagy hordó

 

 

Agip AQUAMET 2510 MEP

Az Agip Aquamet 2510 MEP ásványolaj alapú, EP adalékolású, klórmentes, nagy teljesítményű fémmegmunkáló emulzió, általános forgácsolási megmunkáláshoz. Általánosan használható acél, öntöttvas és nem vas fémek , különösen alumínium  munkadarabok bonyolult és közepesen bonyolult forgácsolási megmunkálásához.

Teljesíti a TRGS. 611 3. bejegyzésben leírt követelményeket, továbbá a TRGS 611 4. bejegyzés, VDI irányelvei szerinti 3035 és 3397 (1-3)

Kiszerelés: kanna, nagy hordó

 

 

Agip AQUAMET 104

Az Agip Aquamet 104 ásványolaj alapú, EP adalékolású, nagyteljesítményű fémmegmunkáló emulzió, általános felhasználási feladatokra készített, szintetikus alapolaj tartalmú fémmegmunkáló emulzió. Általánosan használható acél, öntöttvas és nem vas fémek , réz és alumínium  munkadarabok bonyolult és közepesen bonyolult forgácsolási megmunkálásához. Nitrit-, fenol-, foszfor-, PTBB-, szekunder és aromás amin-mentes.

Kiszerelés: kanna, nagy hordó

 

 

Agip AQUAMET 260/EP

Az Agip Aquamet 260/EP Részben szintetikus, nagy igénybevételt álló, EP adalék tartalmú, vízzel elegyíthető fémmegmunkálási kenőanyag, mely a legtöbb fémforgácsolási és köszörülési műveletehez megfelelő.

Alkalmas a legtöbb vas alapú munkadarab szokásos forgácsolási és köszörülési műveleteihez. Használható közepes nehézségű sajtoláshoz, húzáshoz és egyéb képlékeny alakító műveletekhez is.

Kiszerelés: kanna, nagy hordó

 

II.2. EMULZIÓKEZELŐK

 

Agip Inhibitor plus pH növelő

Az Agip Inhibitor plus emulziók és oldatok pH szintjének növelésére alkalmas termék.

Kiszerelés: kanna, nagy hordó

 

Agip SA 120

Az Agip SA 120 biológiailag teljesen lebomló, nem gyúlékony, vizes mosószer, az ipari gyakorlatban előforduló valamennyi tisztítási folyamathoz. Alkalmas tiszta és festett fém ill. műanyag felületek hidegen történő tisztítására.

Kiszerelés: kanna, nagy hordó