AGIP GR MU/EP sorozat

Az Agip GR MU/EP sorozat speciális, árgás-barnás, kissé szálas szerkezetű, lítium bázisú, EP (Extreme Pressure, nagy igénybevételt álló) adalékot tartalmazó kenőzsír. A fokozatok között csak konzisztencia különbség van. A sorozat tagjai alkalmazhatóak nagy teljesítmény igénylő helyeken, -20 - +120 oC-ig. Például silócsapágyakban, nagy terhelésű golyós- és görgőscsapágyak esetében, magas hőmérsékleten használható és a különlegesen nehéz üzemi körülmények kenési igényit is kielégíti.

 

SPECIFIKÁCIÓK

Agip GR MU/EP000123
ISO L-X--BCHB00-BCHB-0-BCHB-1-BCHB-2-BCHB-3
DIN 51 825KP00K-20KP0K-20KP1K-20KP2K-20KP3K-20
DIN 51 826G00KG0KG1K

 

Kiszerelések: 0,06 kg, 0,125 kg, 0,4 kg patron, 5 kg kanna, 18 kg kanna, kis hordó, nagy hordó

 

AGIP GR SM 2

Az Agip GR SM 2 szürkés-fekete, sima szerkezetű, lítiumbázisú speciális kenőzsír, amely molibdén-diszulfid (MoS2) kopásgátló anyagot tartalmaz.

Az Agip GR SM  rendkívül nagy mechanikai és/vagy hőterhelésű csapágyak kenésére használható, ideértve a geometriai okokból erőteljes kopásnak kitett gördülőcsapágyakat is. Ez a zsír univerzális kenőanyagként használható fel olyan munkaterületeken is, ahol igen nehéz üzemi  körülmények között működő gépek találhatók, ill. működés közben a kenési helyek nem közelíthetők meg, azaz a folyamatos kenés nem biztosítható.

 

Kiszerelések: 0,4 kg patron, 5 kg kanna, 18 kg kanna, kis hordó, nagy hordó

 

AGIP GREASE 30

Az Agip GREASE 30 enyhén szálas szerkezetű, lítium bázisú, többcélú kenőzsír. Rozsdagátló hatású vas és acél esetében, valamint korroziógátló tulajdonságúvastartalmú és egyéb fémekkel érintkezve. Az Agip GREASE 30 gépjárművek általános kenésére készült. Használható kerékagyak, csapágyak, vízpumpák, indítómotorok, karosszéria elemek, stb. kenésére.

Jóváhagyások:

ISO L-X-BCHA 2, DIN 51825 K2K-20

 

Kiszerelések: 1 kg kanna, 5 kg kanna

 


AUTOL FLIESSFETT ZSA

Az AUTOL FLIESSFETT ZSA különleges, folyékony kenőzsír gépjárművek, mint pl. a Mercedes-Benz, MAN és más típusok, ill. utólagosan felszerelt központi kenőberendezéseihez is.

Az AUTOL FLIESSFETT ZSA egy zöld színű, lítiumbázisú kenőzsír hagyományos központi kenőberendezésekben ill. teljesen automatikus, DIN 75 203 szerinti készülékekben való felhasználására.

Jóváhagyások:

DB 264, Willy Vogel AG, Berlin, MAN 283, Lincoln GmgH, Walldorf/Baden, Interlube GmbH, Ottobrunn, DIN 51502 MP 000 G-50

 

Kiszerelések: 5 kg kanna, 15 kg kanna, kis hordó

 

 

ROCOL SAPPHIRE sorozat (1,2)

A ROCOL SAPPHIRE sorozat tagjai (1,2) kék színű, ásványolaj alapú, speciális hoszú élettartamú, többcélú,igen nagy terhelést álló, lítium komplex kenőzsírok, melyek speciális szilárd adalékokkal (fehéranyag) adalékoltak.

A kenőzsír kifejlesztésekor a hagyományos EP csapágyzsírok jellemzőinek drasztikus javítása volt a cél, olyan csapágyak számára, melyek nagy terhelésnek és vibrációnak vannak  kitéve. Alkalmazásuk akkor indokolt, amikor a normál kenőzsírok már nem nyújtanak megfelelő megoldást.

 

Kiszerelések: 0,4 kg tubus, 5 kg kanna, kis hordó

 

 

ROCOL TUFGEAR UNIVERSAL

A ROCOL TUFGEAR UNIVERSAL fekete színű, különleges, ásványolaj alapú, nem cseppenő kenőzsír, elsősorban nyitott hajtóművek, nagy terhelésű fogaskoszorúk kenésére. Igen jó vízállósággal és korrozióvédő hatással rendelkezik.

A kenőanyag közvetlenül felvihető a hajtóművek, fogaskoszorúk fogainak felületére célszerűen szóróberendezés, vagy zsírzópumpa segítségével. Minimum felviteli hőmérséklet: 0 o C.

 

Kiszerelés: kanna

 

 

AGIP SAGUS 60 (0/00)

Az Agip SAGUS 60 sötét szürke, grafitos kenőzsír, mely nyitott hajtóművek és szabadban üzemelő drótkötelek kenésére lett kifejlesztve.

Grafit tartalmának köszönhetően, a kenőzsír akkor is megfelelő kenést biztosít, amikor a nagy terhelések az olajos fázist kiszorítják a felületek közül. Folyamatos kenőfilmet biztosít a fémfelületeken.

Jóváhagyások:

ISO-L-CKG, DIN 51826 GF 00 G-10

 

Kiszerelések: kanna

 

 

AUTOL TOP 2000

Az AUTOL TOP 2000 különlegesen hosszú élettartamú, szintetikus alapolajú, speciális, kitűnő tapadású kenőzsír. Világos, majdnem áttetsző kenőzsír, jól adagolható  és nagy üzemi nyomást tud elviselni.

Szélsőséges körülmények között csökkenti a csapágy kopását és különösen ellenáll a csapágyakból és a csúszó felületek közüli kimosási veszélyn. Vízálló képessége még a sós vízzel szemben is kiváló.

Gazdaságos felhasználás a súrlódás csökkentése, korrozióvédelem és a kockázatmentes kenési intervallum maghosszabbítása révén.

 

Kiszerlések: 0,125 kg patron, 0,4 kg patron, 0,5 kg tubus, kanna, kis hordó, nagy hordó.

 

 

AUTOL TOP 2000 FETTSPRAY

Az AUTOL TOP 2000 FETTSPRAY speciális kenőzsír, ami az Autol TOP 2000 Super-Longtime Fett kenőzsír bázisán készült.

Különlegesen hosszú élettartamú, szintetikus alapolajú, kitűnő tapadású, vízálló kenőzsír, szórópalackos formában.

Az AUTOL TOP 2000 FETTSPRAY felhasználható különböző szerelési, szerviztechnikai munkához, mint pl.: bowdenek, csapok, forgó felületek, fogaskoszorúk, víznek kitett gépalkatrészek, kerékpár és kismotor, valamint mezőgazdasági gép láncok kenésére és korrózióvédelemre.

Kiválóan megfelel háztartási kisgépek, fűnyírók, fűkaszák és egyéb berendezések megfelelő alkatrészeinek kenésére is.

 

Kiszerelés: 500 ml-es szórópalack